Cautare rapida

Daca v-a placut si vreti sa sustineti acest blog, puteti face o donatie

miercuri, 15 aprilie 2009

Scoala de vara 29 iunie - 3 iulie 2009 - Gura Humorului

În perioada 29 iunie – 3 iulie, D&D/Testcentral, împreună cu Departamentul de Psihologie din cadrul SNSPA şi cu APIO (Asociaţia de Psihologie Industrial-Organizaţională) organizează Şcoala de Vară “Provocări în teoria şi practica testării psihologice” (Challenges in the theory and practice of psychological testing). Scopul acestei şcoli de vară este pe de o parte unul romantic, anume acela de a relua tradiţia şcolilor de vară organizate de APIO şi care au influenţat cariera atât de multor psihologi din sfera I/O. Însă obiectivul major al acestei inţiative este cel de a contribui cu un efort relevant la profesionalizarea psihologilor din România care lucrează în domeniul avansat din punct de vedere metodologic al testelor şi testării psihologice. Această şcoală de vară se adresează atât celor care generează, adaptează, etalonează sau publică teste psihologice, prezentând tehnici statistice avansate, cât şi celor care utilizează testele, le administrează şi interpretează, interacţionând astfel cu clientul.

Am decis să invităm persoane relevante la nivel internaţional pentru domeniile asupra cărora ne-am oprit.

Barbara Byrne este Professor Emeritus la Şcoala de Psihologie a Universităţii din Ottawa, Canada. Barbara Byrne este cu cea mai mare probabilitate cel mai mare specialist la nivel internaţional în modelarea ecuaţiilor structurale (Structural Equation Modelling) şi analiză factorială confirmatorie. Va prezenta timp de 2 zile şi jumătate o introducere non-matematică în principiile şi postulatele modelării ecuaţiilor structurale şi a modalităţilor practice în care această tehnologie poate fi aplicată la construcţia şi adaptarea de test psihologic.

Tom Oakland este Profesor la Universitatea Florida. Deşi format ca psiholog educaţional, interesele lui Tom Oakland sunt foarte diverse, acoperind arii precum comportamentul adaptativ, temperamentul copiilor sau psihologia criminalistă. Tom Oakland este foarte activ la nivel internaţional, fiind fost preşedinte al ITC (International Test Commission) şi actual preşedinte al Fundaţiei Internaţionale pentru Psihologie Educaţională. La nivel internaţional, dar şi în APA este interesat în ultimii ani de aspecte legate de etica testării psihologice şi de modalitatea în care interacţiunea dintre psiholog şi client devine mai eficientă prin luarea în considerare a aspectelor legate de etică şi responsabilitate socială. Aceasta este şi tema pe care se va concentra prezentarea lui de o zi; care va avea impact în special asupra psihologilor practicieni, dar şi a celor care sunt formatori sau profesori în domeniul psihodiagnosticului.

Ilie Puiu Vasilescu este unul dintre cei mai respectaţi specialişti români în domeniul metodologiei cercetării psihologice (deşi interesele sale au acoperit multe alte arii). Ilie Puiu Vasilescu este Visiting Associate Professor la Universitatea Virginia-Wise şi suntem onoraţi să îl avem alături de noi într-un workshop de o zi şi jumătate, în care va prezenta una din tehnologiile statistice care a reformat cel mai profund aria testării educaţionale şi psihologice, dar şi alte arii care ţin de testare: Teoria Răspunsului la Item (Item Response Theory).

Şcoala de Vară va fi găzduită la Gura Humorului, în inima Bucovinei, chiar pensiunea cu acest nume (www.inimabucovinei.ro). Această locaţie va face posibilă concentrarea asupra cursurilor fără tentaţiile marelui oraş, dar va face de asemenea posibilă vizitarea lanţului de mânăstiri cu care ne mândrim cu toţii, ca români. Vom avea astfel nu doar o experienţă ştiinţifică deosebită, ci de asemenea posibilitatea de a interacţiona, socializa şi de a ne relaxa într-un decor idilic.

Limba de desfăşurare a şcolii de vară este limba engleză. Costurile aferente participrii sunt de doar 200 Euro (inclusiv cazarea - 5 nopţi - şi 3 mese pe zi, în regim de restaurant).

Numărul de participanţi a fost stabilit la 30. Participarea va fi confirmată pe baza unei selecţii – nu toţi doritorii vor putea participa. Sunt în mod special încurajaţi să participe psihologii care sunt implicaţi în dezvoltarea de test psihologic sau de metode similare (de exemplu în companii care dezvoltă propriile sisteme de selecţie, în poliţie sau armată), psihologii care sunt implicaţi în dezvoltarea de strategii care presupun testarea psihologică sau educaţională (în ministere sau şcoli), sau psihologi care activează în zona academică şi de cercetare.

Cei care doresc să participe sunt rugaţi să contacteze organizatorii la scoaladevara@testcentral.ro, printr-un scurt CV şi o scurtă scrisoare de intenţie, redactate în limba engleză. Vă rugăm să nu efectuaţi nici o plată până nu primiţi scrisoarea de confirmare privind acceptarea participării dumneavoastră.

Toate cele bune,

Daniela Iliescu
Psychologist, Chief Editor
Mobile: 0723 376 959
Tel/Fax: +4 021 230 45 99
Tel: +4 021 230 51 50
E-mail: daniela.iliescu@testcentral.ro
Web: http://www.testcentral.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 

blogger templates | Psihopedia